Over ons

Millennium Shipping Company bv bestaat uit een familie Bosman die al van oudsher in de binnenvaart werkzaam is.
In 1988 zijn wij (Adri-Eef Bosman en Dymphna de Bot) begonnen op ons eerste schip “Mon-rêve”.
Tot 1998 hebben wij hierop gevaren. Hierna hebben wij met mijn broer ons eerste koppelverband gebouwd (in Wroclaw, Polen). “Millennium” was de naam.

Nadat onze kinderen de eerste jaren op het internaat achter de rug hadden, zijn wij apart verder gegaan op de “Millennium”. Toen hebben wij in 2009 ons huidige koppelverband laten bouwen in Servië.

Op de één of andere manier zat de liefde voor een koppelverband er al in bij ons, toen mijn ouders in 1975  al als (één van de eerste) koppelverband naar boven voeren.
Dit bestond uit een motorschip van 67 meter met 600 MAN diesel (Mon-Desir) en daarvoor gekoppeld een sleepschip van 67 meter (Lisa-B).

Koppelverband Millennium bestaat eigelijk uit 2 gecertificeerde motorschepen. De Millennium2 die altijd door de Millennium geduwd wordt, mag ook alleen als motorschip varen. Zowel de Millennium als de Millennium2 zijn dubbelschroefs aangedreven schepen. Verder is het koppelverband Millennium geschikt om met 4 extra bakken te varen tot 13600 ton totaal.

Het koppelverband is ook zeer geschikt als het gaat over vaarwegen met beperkte kruiphoogte. Het ledige schip is zonder ballast niet hoger dan 5 meter en met ballast zelfs 3,50 meter.